ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

nazwa

Wykonanie

W mojej rodzinie wszyscy uwielbiają jajka, mogliby jej jeść do każdego posiłku. Dziś wieczorem postanowiłam zrobić im przyjemność i przygotowałam pastę jajeczną z dodatkiem awokado. Domowa pasta to szybki i zdrowy pomysł na kolację lub śniadanie. W dodatku awokado zawiera witaminy: A, B 1, B 2, C, PP, K i H, kwas pantotenowy oraz wapń, fosfor i potas – dlatego warto je jeść. Zapraszam po przepis.
Składniki:
1 dojrzałe miękkie awokado
3 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki majonezu ( ja polecam Kielecki)
1 łyżka soku z limonki
1/2 ząbka czosnku
sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka i awokado posiekać bardzo drobno i przełożyć do miski. Następnie doprawić je oliwą, majonezem, sokiem z limonki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem i pokrojonym w plasterki awokado. Wierzch kanapki posypać świeżo zmielonym pieprzem i solą gruboziarnistą.
Źródło:http://smakowisko.pl/pasta-jajeczna-z-awokado