Wykonanie
W mojej rodzinie wszyscy uwielbiają
jajka, mogliby jej jeść do każdego posiłku. Dziś wieczorem postanowiłam zrobić im przyjemność i przygotowałam
pastę jajeczną z dodatkiem
awokado. Domowa pasta to szybki i zdrowy pomysł na kolację lub śniadanie. W dodatku
awokado zawiera witaminy: A, B 1, B 2, C, PP, K i H, kwas pantotenowy oraz wapń, fosfor i potas – dlatego warto je jeść. Zapraszam po przepis.Składniki:1 dojrzałe miękkie
awokado3
jajka ugotowane na twardo1 łyżka
oliwy z oliwek2 łyżki
majonezu ( ja polecam Kielecki)1 łyżka
soku z limonki1/2 ząbka
czosnkusól,
pieprzWykonanie:
Jajka i
awokado posiekać bardzo drobno i przełożyć do miski. Następnie doprawić je
oliwą,
majonezem,
sokiem z limonki, przeciśniętym przez praskę
czosnkiem oraz
solą i
pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowanym na twardo
jajkiem i pokrojonym w plasterki
awokado. Wierzch kanapki posypać świeżo zmielonym
pieprzem i
solą gruboziarnistą.