ßßß
 
            
         Składniki:10 ugotowanych ziemniaków średniej wielkości1 cebula1 ząbek czosnku10 dag wędzonego boczkusól, pieprznatka pietruszki2 jajka1/2 szklanki mąkiUgotowane ziemniaki przepuścić przez praskę. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. Zdjąć kawałki boczku i na pozostałym tłuszczu przesmażyć cebulę z czosnkiem. W misce wymieszać ziemniaki, boczek, cebulę z czosnkiem następnie dodać jajka i posiekaną natkę pietruszki. Wyrobić masę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Formować małe kotleciki, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu 3 minuty z każdej strony. Podawać na gorąco z kleksem kwaśnej śmietany i posiekanym szczypiorkiem.Smacznego:)
Składniki:10 ugotowanych ziemniaków średniej wielkości1 cebula1 ząbek czosnku10 dag wędzonego boczkusól, pieprznatka pietruszki2 jajka1/2 szklanki mąkiUgotowane ziemniaki przepuścić przez praskę. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. Zdjąć kawałki boczku i na pozostałym tłuszczu przesmażyć cebulę z czosnkiem. W misce wymieszać ziemniaki, boczek, cebulę z czosnkiem następnie dodać jajka i posiekaną natkę pietruszki. Wyrobić masę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Formować małe kotleciki, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu 3 minuty z każdej strony. Podawać na gorąco z kleksem kwaśnej śmietany i posiekanym szczypiorkiem.Smacznego:)