Wykonanie
Po dwutygodniowym
pobycie w Irlandii jestem spragniona dobrego jedzenia. Bo o ile
kraj mi się podobał i doskonale się tam czułam o tyle jedzenie nie przypadło mi do gustu w ogóle. Wszystko co
jadłam nie miało żadnego, konkretnego smaku. Warzywa nasączone
wodą, niesłony
makaron, zapychające
ziemniaki, dodatkowo te
dziwne miksy na talerzu. Bo czy komuś może smakować zapiekanka makaronowa z dodatkiem ziemniaków? Albo
ryż z
bagietką czosnkową? Mój meksykański kolega zajadał kanapki z
majonezem,
wędliną i
dżemem z
pomarańczy dla mnie jednak te wszystkie zestawienia były co najmniej
dziwne. A najbardziej brakowało mi przypraw i
ziół. W ani jednym daniu, które tam
jadłam nie było
czosnku, ani innych aromatycznych dodatków. Dlatego po przyjeździe zrobiłam sobie taką prostą
sałatkę ale z pysznym aromatycznym
sosem czosnkowo-
ziołowym. Pycha:)

Składniki:garść
świeżego szpinaku2
jajka10
oliwekkilka
pomidorków koktajlowych1/2 szklanki
jogurtu naturalnego4 łyżki posiekanego świeżego
tymianku1 ząbek
czosnkusól,
pieprzJajka ugotować na twardo. Na talerzu ułożyć liście
szpinaku, następnie pokrojone
jajka,
oliwki i
pomidory. Składniki sosu dokładnie wymieszać i polać
sałatkę przed podaniem. Podawać z
bagietką czosnkową.Smacznego:)