Dawno nie robiłam muffinek, a że trafiła się wyjątkowa okazja postanowiłam połączyć smak limonki i kokosa. Duet nieco egzotyczny przywodzi na myśl upalne lato i oto mi chodziło. Ciasto zrobiłam nieco inne od tradycyjnych muffinek bo w zamierzeniu miały być bardziej wykwintne.Składniki na muffinki:4 żółtka4 łyżki cukrucukru150 g jogurtu naturalnego55g masła, roztopionego135g mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniasok i skórka otarta z 1 limonki200g sera mascarpone125ml śmietanki kremówki 30%50 ml Malibu1 łyżeczka cukru pudruew. wiórki kokosoweForemkę na muffinki wyłożyć papilotkami. Żółtka ubić z cukrem na puszysty krem. Zmniejszyć obroty miksera i dodać jogurt, sok z limonki, następnie masło oraz przesianą mąką z proszkiem i solą. Na koniec dodać skórkę z limonki. Ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami i piec ok. 15 minut w 180st.C do suchego patyczka. Ostudzić na kuchennej kratce.Serek, śmietankę, likier i cukier zmiksować na gładki, gęsty krem. Przełożyć do szprycy z ozdobną końcówką i udekorować muffinki. Można posypać wiórkami.Smacznego:)