Składniki:350 g mąki pszennej150 g cukru pudru½ łyżeczki proszku do pieczenia200 g zimnego masła3 żółtka2 łyżki jogurtu naturalnegoWykonanie:Na stolnice przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder i proszek do pieczenia. Mieszamy na środku robimy wgłębienie i dodajemy żółtka, pokrojone w kostkę masło oraz jogurt naturalny. Ciasto zagniatamy, owijamy folią spożywczą i odkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Następnie ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę ze specjalną nakładka do robienia ciastek. Ciasteczka układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w małych odstępach i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na ok.15 minut (do czasu aż ładne się zarumienią). Z przepisu wyjdą dwie duże blachy ciasteczek.Smacznego!