ßßß Cookit - przepis na Kruche ciasteczka z migdałami i lawendą

Kruche ciasteczka z migdałami i lawendą

nazwa

Wykonanie

Kruche ciasteczka o delikatnym maślanym smaku z nutą lawendy. Ciasteczka pełnię smaku i kruchość osiągają po kilku dniach przechowywania w pudełku.
Składniki:
600 g mąki pszennej
300 g masła
250 g cukru pudru
3 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki suszonej lawendy
garść migdałów ze skórką
Przygotowanie:
Z wszystkich składników z wyjątkiem migdałów, zagnieść ciasto.
Przełożyć ciasto do torebki foliowej i schłodzić w lodówce.
Schłodzone ciasto rozwałkować na cienki placek, wycinać ciasteczka za pomocą foremki.
Ułożyć ciasteczka na blaszce, wyłożej papierem do pieczenia.
W każdym ciasteczku położyć migdał i lekko docisnąć.
Ciasteczka piec 10-12 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego
Źródło:http://codziennik-kuchenny.blogspot.com/2013/11/kruche-ciasteczka-z-migdaami-i-lawenda.html