Wykonanie
Dawno nie było u mnie zupy więc dzisiaj zapraszam na rozgrzewającą, pikantną zupę z
soczewicy. Jest łatwa do zrobienia, bardzo szybka no i można się wspaniale po niej poczuć. Nasyca ale nie zapycha i jest zdrowa. Bardzo polecam.
Składniki:250 g
czerwonej soczewicy1,5 l
bulionu warzywnegooliwa do smażenia4 ząbki
czosnku1 mała
cebula2
czerwone paprykipuszka
pomidorówsól,
cukier,
pieprz,
chilli w proszkuulubiona
zieleninaSoczewicę opłukać, zalać gorącym
bulionem i gotować, aż będzie al dente. Na patelni rozgrzać odrobinę
oliwy, wrzucić posiekany
czosnek oraz
cebulę i
papryki pokrojone w drobną kostkę. Smażyć 5 min. Dodać do garnka z
soczewicą i
wywarem.
Pomidory zmiksować i wlać do zupy. Przyprawiamy
solą i
pieprzem,
cukrem i
chilli. Gotować, aż
soczewica będzie miękka.Smacznego:)