ßßß Cookit - przepis na Krem pomidorowy z bazylią

Krem pomidorowy z bazylią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 800 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
bulion warzywny 2 szklanek
śmietana 5 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
bazylia 1 pęczek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać, a paprykę pokroić w kostkę i razem smażyć 5 minut. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić. Kilka łyżek pomidorów odłożyć, a resztę włożyć do warzyw razem z gałązkami bazylii. Dusić 10 minut i wyjąć gałązki bazylii. Zalać bulionem i zagotować. Wymieszać zupę ze śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i cukrem. Mocno podgrzać, nie gotować. Przed podaniem posypać pokrojonymi pomidorami i listkami bazylii.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10549/Krem-pomidorowy-z-bazylia