Wykonanie
Bardzo często jest tak, że gdy piekę
kurczaka, większe kawałki
mięsa zjadamy ale problem jest z grzbietem i tymi częściami, na których
mięso jest trudniej dostępne. Ale, że jedzenia wyrzucać nie wolno zwykle obieram te kawałki i robię z nich smarowidło do
chleba. Kolor dzisiejszej pasty może nie zachwyca ale smak jest bardzo wciągający.
Pomysł własnySkładniki:
mięso z pieczonego
kurczaka (ok. 2 szklanek)100 g
ziaren słonecznika3-4 łyżki
majonezusól,
pieprz, mielona
paprykanatka pietruszkiZiarna słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Mięso z kurczaka wrzucić do miski, dodać
słonecznik, posiekaną
natkę pietruszki i wszystko razem zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać
sól,
pieprz, mieloną
paprykę oraz
majonez i dokładnie wszystko wymieszać.Smacznego:)