Miałam pół pudełka ricotty i chciałam ją wreszcie wykorzystać. Ponieważ nie była to zbyt duża ilość nadawała się jedynie do deseru. Z dodatkiem śmietany kremówki i jagód wyszły mi trzy szklaneczki bardzo dobrego musu jagodowego. Co prawda w moim pierwotnym zamyśle miał on wyglądać nieco inaczej no ale wtedy nie byłby musem.Składniki:125 g sera ricottyszklanka śmietany kremówkiszklanka jagód4 łyżki cukru pudru2 łyżki soku z cytrynyŚmietankę ubić z 2 łyżkami cukru na sztywno. Jagody zmiksować. Utrzeć ser z cukrem i sokiem z cytryny. Dodać śmietankę i jagody i delikatnie wymieszać. Przelać do pucharków. Ja odjęłam trzy łyżki śmietany i ozdobiłam kleksem. Wstawić do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.Smacznego:)