Wykonanie
Dzisiejsze
lody powstały z przepisu na wczesniej już proponowane
lody truskawkowe - zmieniłam jedynie
owoce. Pyszne i mega
jagodowe dla amatorów fioletowych małeńkich kuleczek :) Można je przygotowywać z dowolnych
owoców zmniejszając lub zwiększając tylko ilość
cukru w zależności od ich
słodyczy. Polecam Wam baaaaadzo :)Składniki:500g
jagód100g
cukru1 łyżka
soku z cytryny200 ml
śmietany kremówki 36%
Jagody (najlepiej zamrożone lub lekko zmrożone) umyć i zmiksować z
cukrem i
sokiem z cytryny na mus.
Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z musem. Całośc wlać do maszyny do
lodów i nadal postęspować według instrukcji. Mozna także przelać do pojemnika i umieścić w zamrażalniku na kilka godzin co jakiś czas mieszając lub miksując by nie dopuścić do utworzenia się kryształków i skamienienia
lodów. Smacznego :)