Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana kremówka 400 mililitrów
cukier 4,5 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
białka 1 sztuk
owoce jagodowe 500 gramówWykonanie:Schłodzona
śmietanę ubić z
cukrem i
cukrem waniliowym oraz
sokiem cytrynowym. Oczyszczone, osączone
owoce zmiksować i przetrzeć przez sito i połączyć z ubitą
śmietaną. Do masy dodać ubite na sztywna piane
białko. Masę przełożyć do płaskiej metalowej formy, wstawić do zamrażalnika i mrozić 5-6 godzin lub całą noc. W czasie mrożenia masę kilkakrotnie zamieszać łyżką.
Lody mrożone dłużej niż 12 godzin należy wyjąć na 10 minut przed podaniem. Nabrać łyżką do
lodów, włożyć do pucharków i udekorować świeżymi
owocami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: