Wykonanie
Zostało mi kilka łyżek zmiksowanych
jagód od tego ciasta i chciałam je do czego wykorzystać. Pomysłów było kilka ale w końcu stanęło na naleśnikach.
Jagodowe nadzienie zrobiło prawdziwą furrorę bo i kolor nam się podobał ale przede wszystkim smak bo ten jest zawsze najważniejszy.
Składniki na :6-5 naleśników według własnego przepisu150 ml
śmietany kremówki2 łyżki
cukru pudru (można trochę więcej, ja jednak zawsze
daje mniej)pół szklanki zmiksowanych
jagód z łyżką
cukru2-3 łyżki
soku z cytrynyŚmietanę kremówkę ubić na sztywno z
cukrem. Pod koniec dodać zmiksowane
jagody i ubijać jeszcze chwilę. Dodać
sok z cytryny i delikatnie wymieszać. Tak przygotowanym musem smarować naleśniki. Delikatnie zwijać. Podawać od razu.Smacznego:)