Lubię rolady za to, że są takie dekoracyjne. Najczęściej wkładam w środek galaretkę bo zazwyczaj jest najszybciej wyjadana przez dzieci, sama też zjadałam ją w pierwszej kolejności, ale tym razem włożyłam truskawki. Krem ożywiłam sokiem i skórką z limonki, wyszło coś naprawdego pysznego.Składniki na biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru4 łyżki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka jaj ubić z cukrem na sztywno, dodać roztrzepane żółtka. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia. Wylać na przygotowaną blaszkę. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku 15-20 minut. Po upieczeniu wyjąć biszkopt i jeszcze ciepły zawinąć ciasno w kuchenną szmatkę.Składniki na krem:150 g serka mascarpone100 ml śmietanki kremówki5 łyżek cukru pudru + cukier do posypaniakilka truskawek pokrojonych w kostkę lub plasterkiUbić serek z cukrem i śmietaną na sztywną masę, dodać sok i startą skórkę z limonki. Dokładnie wszystko wymieszać. Smarować roladę kremem, wzdłuż brzegu ułożyć pokrojone truskawki i delikatnie ale dość ściśle zwinąć roladę. Wierzch posypać cukrem pudrem.Smacznego:)