Wykonanie
Oh - te desery
trustawkowe , kremowe. Ostatecznie raz na jakiś czas nie zaszkodzą . Rożki to moje ulubione
ciastka . Dość łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne
Składniki100 g
mąki150 g
cukru pudru2 łyżeczki
cukru kryształu3
jajka1/2
gorzkiej czekolady1/4 l
śmietany kremówki1
serem mascarponetruskawkiWykonanie1 .
Jajka wbić do miski dodać 100 g
cukru pudru ,miksować . partiami wsypywać
mąkę cały czas miksować aż masa będzie puszysta.2 .
Cukier kryształ wsypać do rondelka wlać 2-3 łyżki
wody ,mieszać aż
cukier rozpuści się i zgęstnieje.3 . Masę jajeczna połączyć z
syropem . Cały czas energicznie mieszać .4 . płaską blachę wyłożyć papierem do pieczenia . Wylewać po łyżce ciasta . Wypukłą stroną łyżki uformować krążki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec az ciasto się zrumieni.5 . Upieczone placki zdejmować z blachy i od razu formować rożki.6 .
Czekoladę rozpuścić i maczać w niej brzegi ostudzonych rożków.7 . do miski wlać
śmietanę dodać pozostałą część
cukru pudru . Ubijać mikserem aż zgęstnieje . Dodać
serek mascarpone ,wymieszać .8.
Truskawki umyć . 5-6 pokroić drobno dodać do masy ,wymieszać .9 . Napełnić masą rożki . udekorować
truskawkami