Dla poprawy humory proponuję wesołe, kolorowe danie. Mięciutkie pulpety nadziane słoną fetą pachnące pysznym sosem paprykowym. Danie jest bardzo letnie więc smakuje wyjątkowo o tej porze roku.Składniki:100 g fety1 cebula500 g mielonego mięsasól, pieprz2 łyżki oliwy1 żółta papryka1 czerwona papryka1 puszka pomidorówulubione zioła np. bazylia, oregano, tymianekFetę pokroić w 12 kostek. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Połowę zagnieść z mielonym mięsem. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Wilgotnymi dłońmi uformować 12 kulek. Lekko splaszczyć. Na środku każdej położyć po 1 kawałku fety, a następnie owinąć mięsem. Pulpeciki najpierw podsmażyć na dużym ogniu na rozgrzanej oliwie, a następnie gotować ok. 7 minut na małym ogniu. Papryki umyć, przekroić i usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w kostkę. Do kulek mięsnych wsypać pozostałą cebulę i chwilę smażyć. Dodać pomidory z puszki i dusić ok. 15 a następnie dodać paprykę i dusić kolejne 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i ziołami np. bazylią lub oregano.Smacznego:)