Wykonanie
            Tak sobie pomyślałam, że skoro lubimy i często robię pizzę z 
ananasem to 
czemu by nie zrobić z 
gruszką. Jak pomyślałam tak i zrobiłam i to był strzał w dziesiątkę. Pizza jest przepyszna, powiedziałabym że jeszcze lepsza niż z 
ananasem bo 
gruszka wspaniale się rozpieka a jej 
słodycz w połączeniu z chrupiącym 
ciastem, pikantym 
kurczakiem i ciągnącym się 
serem daje niesamowity efekt. Bardzo ważną rzeczą jest to, żeby 
gruszka była bardzo dojrzałam, wtedy fajnie się rozpieka. Jest to moja propozycja na dzisiejszy Międzynarodowy Dzień Pizzy.

Składniki:10 g 
drożdżypół łyżeczki 
solipół szklanki ciepłej 
wody1,5 szklanki 
mąki pszenne1 łyżka 
oliwy1 
filet z kurczakaprzyprawa do kurczaka2 bardzo dojrzałe 
gruszkikawałek 
żółtego seraoliwa do smażeniaZ 
wody i 
drożdży zrobić rozczyn. Kiedy rozczyn zwiększy objętość wlać do przesianej 
mąki, dodać 
oliwę i 
sól. Wyrobić gładkie ciasto i odstawić do podwojenia objętości. W tym czasie pokroić oczyszczone 
mięso kurczaka w kostkę, obtoczyć w 
przyprawie do 
kurczaka i usmażyć na rumiani. 
Gruszkę obrać i pokroić w ósemki. Ciasto odgazować, wyłożyć blachę do pizzy i obłożyć 
kurczakiem i 
gruszką. Piec 25 minut, dodac 
ser i piec jeszcze 5 minut., aż 
ser się rozpuści.Smacznego:)