Zapraszam na pyszne śniadanie. Świeża bułka wypełniona chrupiącym boczkiem, do tego wbite jajko i całość zapieczona w piekarniku i posypana pachnącym szczypiorkiem. Takie śniadanie jest bardzo sycące i dajekopa aż do obiadu. Jeśli lubicie, można razem z boczkiem dodać łyżkę podsmażonych pieczarek.Składniki (na 3 porcje):3 średnie bułki3 jajka10 dag wędzonego boczkułyżka oliwykawałek żółtego seraszczypioreksól, pieprzOdciąć daszek z bułki, środek wydrążyć. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na łyżce oliwy. Do środka bułki włożyć boczek i ewentualnie podsmazone pieczarki i wbić jajko. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać aż jajko się zetnie tak jak lubicie. U mnie trwało to około 15 minut. Przed samym końcem posypać startym serem. Wyjąć bułkę na talerz, posypać szczypiorkiem.Smacznego:)