Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 9SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
bułki czerstwe 200 gramów
boczek wędzony 2 plastry
szczypiorek 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ubijać
jajka widelcem, dodając łyżkę
wody. Pokrojony w kostkę
boczek wytopić na patelni i zrumienić na nim
bułkę pokrojona w dość drobną kostkę. Masę jajeczną wylać na patelnię, dwa
razy zamieszać i smażyć na małym ogniu, aż
jajka się zetną. Gorący omlet zdjąć z ognia, posypać posiekanym
szczypiorkiem, złożyć na pół i przełożyć na talerz. Podawać z
sałatką z
pomidorów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajKomentarze:Autor: YData: 2011-05-28dobreeeeeAutor: YData: 2011-05-28dobreeeeeeeAutor: NatelaData: 2011-05-16mniam ,tylko trochę nie dokładny przepisAutor: zan19Data: 2011-03-26fajny omletAutor: karolinaData: 2011-01-28super przepisAutor: y4uData: 2011-01-20lal i dobreAutor: martunia0704Data: 2009-04-07PysznyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: