Wykonanie
Wszystko co ma w nazwie cygański przymiotnik zawsze bardzo mi smakuje. I tym razem obiad okazał się bardzo smaczny a jednocześnie jest świetną alternatywą dla zwykłych
schabowych czy innych pieczeni.
Mięso dokladnie rozbiłam chociaż nie było tego w przepisie. Posmarowane
majonezem wspaniale się nawilżyło a warzywa stanowiły świetny dodatek. Bardzo polecam taki
schab.
Składniki:8 plastrów
schabu4
marchewki2
czerwone papryki4
cebulemajonezSchabowe dokładnie rozbić i doprawić do smaku. Na spodzie naczynia żaroodpornego ułożyć
marchewkę pokrojoną w plasterki, następnei cebulęrównież w talarkach. Na
cebuli ułożyć
schab posmarowany
majonezem. Przykryć pokrojoną
papryką. I tak układać kolejne warstwy. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez około 1 godz.Smacznego:)