ßßß Cookit - przepis na Zupa rosołowa z kluskami kładzionymi

Zupa rosołowa z kluskami kładzionymi

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Drożdżowe placki z kremem bazyliowm
Sos boloński »
Zupa rosołowa z kluskami kładzionymi
Składniki:
3 kurze skrzydełka
3 marchewki
pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
cebula
2-3 liście laurowe
ziele angielskie
kilka liści lubczyku
pietruszka
3 jajka
mąka
sól, pieprz
Oczyszczone skrzydełka zalać zimną wodą i zagotować. Dodać oczyszczone i pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy.Gotować rosół na małym ogniu przez 1,5 godziny. W osobnej miseczce rozbić jajka, roztrzepać, dodać sól i mąkę. Zrobić gęste ciasto. Dużą albo małą łyżką ( w zależnośći od upodobań) formować kluski i kłaść na gotujący się rosół. Gotować jeszcze kilka minut. Posypać natką.
Smacznego:)
piątek, 16 lipca 2010, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/07/Zupa-rosolowa-z-kluskami-kladzionymi.html