Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanieWiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blogzamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Drożdżowe placki z kremem bazyliowmSos boloński »Zupa rosołowa z kluskami kładzionymiSkładniki:3 kurze skrzydełka3 marchewkipietruszkakawałek selerakawałek poracebula2-3 liście lauroweziele angielskiekilka liści lubczykupietruszka3 jajkamąkasól, pieprzOczyszczone skrzydełka zalać zimną wodą i zagotować. Dodać oczyszczone i pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy.Gotować rosół na małym ogniu przez 1,5 godziny. W osobnej miseczce rozbić jajka, roztrzepać, dodać sól i mąkę. Zrobić gęste ciasto. Dużą albo małą łyżką ( w zależnośći od upodobań) formować kluski i kłaść na gotujący się rosół. Gotować jeszcze kilka minut. Posypać natką.Smacznego:)piątek, 16 lipca 2010, wiosenka27poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze