ßßß
Cookit - przepis na Zeberka w panierce
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zeberka w panierce
Składniki
Bułka tarta
Jajko
Lubczyk
Marchew
Mąka
Pieprz
Pietruszka
Pory
Seler
Sól
Ziele angielskie
Liść laurowy
Żeberka
Wykonanie
Przepis kuchni staropolskiejSkładniki1 kg
żeberek
2 duże
marchewki
po kawałku
pietruszki
i
selera
1/2
pora
listki
lubczyku
ziele angielskie
liść laurowy
kilka ziarenek
pieprzu
sól
do panierowania:
mąka
krupczatka
jajko
bułka tarta
Sposób przygotowania
Żeberka
pokroić, zalać
wodą
i zagotować. Zebrać szumowiny, dodać obraną i pokrojoną
włoszczyznę
,
pieprz
, ziele i liść angielski. Wsypać łyżeczkę
soli
. Przykryć i gotować na małym ogniu do miękkości
mięsa
.
Mięso
wyłowić, pozbawić kości i panierować, najpierw w
mące
,
potem
w
jajko
roztrzepanym z dodatkiem
soli
i
pieprzu
i na końcu w
bułce tartej
. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Wywar
z
żeberek
jest bardzo esencjonalny i wyszła na nim wspaniała pomidorowa z dodatkiem domowego przecieru :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://www.czarrnaodkuchni.cba.pl/zeberka.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)