Wykonanie
            Jednym ze sprawdzonych przepisów, który mam zamiar zaserwować na święta jest 
karkówka pieczona z warzywami. Pyszne, soczyste 
mięso pieczone z 
pieczarkami, 
papryką i 
cebulą w sosie 
ketchupowym. Robi się je bardzo szybko a smakuje wspaniale. Polecam:)

Składniki:1kg 
karkówki bez kości,2 średnie 
papryki,2 
cebule,30 dag 
pieczarek,2 małe słoiki 
ketchupu,
vegetaokoło pól szklanki 
oleju ( ja dałam mniej)
Mięso pokroić w plastry, przyprawić tylko 
vegeta i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać 
olej, ułożyć 
cebule pokrojoną w piórka tak aby zakryć 
mięso, na to 
pieczarki pokrojone w plastry, na 
pieczarki paprykę pokrojoną w paski. Wylać na to 
keczup tyle, aby zakryć 
paprykę. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 1,5 godz.Smacznego:)