Wykonanie
Jednym ze sprawdzonych przepisów, który mam zamiar zaserwować na święta jest
karkówka pieczona z warzywami. Pyszne, soczyste
mięso pieczone z
pieczarkami,
papryką i
cebulą w sosie
ketchupowym. Robi się je bardzo szybko a smakuje wspaniale. Polecam:)
Składniki:1kg
karkówki bez kości,2 średnie
papryki,2
cebule,30 dag
pieczarek,2 małe słoiki
ketchupu,
vegetaokoło pól szklanki
oleju ( ja dałam mniej)
Mięso pokroić w plastry, przyprawić tylko
vegeta i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać
olej, ułożyć
cebule pokrojoną w piórka tak aby zakryć
mięso, na to
pieczarki pokrojone w plastry, na
pieczarki paprykę pokrojoną w paski. Wylać na to
keczup tyle, aby zakryć
paprykę. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 1,5 godz.Smacznego:)