ßßß
Cookit - przepis na Biało - czerwona karkówka z zupą cebulową i pieczarkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Biało - czerwona karkówka z zupą cebulową i pieczarkami
Składniki
Karkówka
Cebula
Pieczarki
Przyprawy
Ketchup
Śmietana 12%
Olej
Wykonanie
500 g
karkówki
2
cebule
0,5 kg
pieczarek
1 zupa cebulowa
przyprawa
do
karkówki
keczup
śmietana 12%
olej
Mięso
umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Posypać
przyprawą
do
karkówki
, przykryć folią aluminiową i wstawić na jakiś czas do lodówki.
Pieczarki
pokroić w plastry,
cebulę
w piórka i podsmażyć wszystko na patelni. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć dno podsmażonymi
pieczarkami
z
cebulą
, następnie położyć na to plastry
karkówki
i znów kolejną warstwę
pieczarek
. Całość posypać zupą
cebulową
.Tak poukładaną
karkówkę
wysmarować na przemian
keczupem
i
śmietaną
. Piec w piekarniku ok. 90 min w 180 C.
Karkówkę
najlepiej przyprawić i zostawić w lodówce na całą noc. Tak zamarynowane
mięso
można również wykorzystać na grilla.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/01/biao-czerwona-karkowka-z-zupa-cebulowa.html
Przepisy powiązane
PRZEPIS - Pieczona karkówka z warzywami
PRZEPIS - Pieczona karkówka z warzywami
PRZEPIS - Pieczona karkówka z warzywami
PRZEPIS - Pieczona karkówka z warzywami
PRZEPIS - Pieczona karkówka z warzywami
Składniki powiązane (0)