Wykonanie
B ardzo lubię takie akcje jakie są w Lidlu lub innych supermarketach, kiedy to można kupić żywność z innych
krajów świata. Do tej
pory najbardziej obkupiłam się chyba na Dniach Meksykańskich, bo bardzo lubie tą kuchnię. Tortillę już pokazywałam http://cookingroom.blog.pl/archiwum/index.php?nid=14278145 a teraz kolej na
sałatkę. Przepis ten oczywiście pochodzi z bezpłatnego poradnika, który wzięłam sobie z Lidla:)
Składniki:30 dag
czerwonej fasolikilka plasterków
papryki Jalapeno El Tequitopo 1/2 żółtej i
czerwonej paprykichipsy serowedip
serowynatka pietruszki,
szczypiorek1
czerwona cebula1 dojrzałe
awokado1/2
ogórkaoliwa z oliweksólpieprzCebulę obrać i drobno posiekać.
Paprykę oraz
ogórek umyć i pokroić w drobną kostkę.
Awokado obrać ze skórki, przeciąć na pół, usunąć pestkę i pokroić na małe kawałki. Następnie odsączyć
fasolę, po czym przełożyć ją na półmisek. Na wierzchu ułożyć przygotowane
awokado, dodać posiekaną
cebulę oraz pokrojoną w kostke
paprykę i
ogórek. Tak przygotowaną
sałatkę polać odrobiną
oliwy z oliwek, przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Na koniec udekorować całość dipem
serowym, plastrami
pikantnej papryki i posypać całość posiekanym
szczypiorkiem. Gotową
sałatkę podawać z
chipsami serowymi.Smacznego:)