Cześć =) Świeże i chrupiące surówki z warzyw, to zawsze mile widziany dodatek do każdego posiłku, od śniadania po kolacje. Może być też zdrową i energetyzującą przekąską między posiłkami. Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na surówkę z czerwonej papryki =)Potrzebne będą:- 1 czerwona papryka pokrojona dość grubo- 1 łyżeczka drobno pokrojonej czerwonej cebuli- 1 łyżeczka drobno pokrojonego szczypiorku- trochę drobno posiekanej natki pietruszki- oliwa z oliwek- ocet balsamiczny- sól i pieprzSposób wykonania:1) Paprykę i cebulę wkładamy do miski, skrapiamy oliwa i octem balsamicznym (oliwy i octu mniej więcej 2/1).2) Posypujemy lekko solą, mieszamy i odstawiamy na 30 lub więcej minut, aby warzywa nieco zmiękły i przeszły smakamioctu i soli.3) Przed jedzeniem dodajemy szczypior i cebulę, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i sprawdzamy smak, który powinien być orzeźwiająco kwaskowo-słonawy, który w razie potrzeby udoskonalamy.Smacznego =)Agnieszka