Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
bakłażany 3 sztuk
sos sugo siciliana Italiamo 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
ser mozzarella Lovilio 2 sztuk
oliwa z oliwek z
oregano Primadonna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
czosnek drobno posiekać. Umyte
bakłażany pokroić w plastry. Każdy plaster posmarować
oliwą i usmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Naczynia do zapiekanek posmarować odrobiną
oliwy, na dnie ułożyć 2-3 plastry podsmażonych
bakłażanów, przyprawić je do smaku
sola i
pieprzem, posypać
czosnkiem, polać sosem sugo Italiamo. Całość przykryć kolejna warstwą
bakłażanów, oprószyć
sola oraz
pieprzem i również polać odrobina sosu.
Ser pokroić w kostkę i posypać wierzch każdej przygotowanej porcji. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać ok. 20 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia WłoskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: