ßßß Cookit - przepis na Bakłażan zapiekany z mozzarellą w sosie

Bakłażan zapiekany z mozzarellą w sosie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
bakłażany 3 sztuk
sos sugo siciliana Italiamo 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
ser mozzarella Lovilio 2 sztuk
oliwa z oliwek z oregano Primadonna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony czosnek drobno posiekać. Umyte bakłażany pokroić w plastry. Każdy plaster posmarować oliwą i usmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Naczynia do zapiekanek posmarować odrobiną oliwy, na dnie ułożyć 2-3 plastry podsmażonych bakłażanów, przyprawić je do smaku sola i pieprzem, posypać czosnkiem, polać sosem sugo Italiamo. Całość przykryć kolejna warstwą bakłażanów, oprószyć sola oraz pieprzem i również polać odrobina sosu. Ser pokroić w kostkę i posypać wierzch każdej przygotowanej porcji. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać ok. 20 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Włoska
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9352/Baklazan-zapiekany-z-mozzarella-w-sosie-