Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
rabarbar 3 sztuk
jabłka 2 sztuk
cukier według uznania
cytryna 1 sztuk
cukier waniliowy 1 porcjaWykonanie:
Rabarbar myjemy i nie obierając kroimy na niewielkie kawałki.
Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki razem ze skórką.
Cytrynę polewamy wrzątkiem, obieramy ze skóry i samą skórę wrzucamy do
owoców. Zalewamy ok 3ema litrami
wody, dodajemy
cukier i
cukier waniliowy. Gotujemy aż
owoce się rozpadną, cedzimy i wyrzucamy(lub zjadamy)rozgotowane
owoce.Smacznego!Autor: IzkaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: