ßßß Cookit - przepis na Kompot rabarbarowo-jabłkowy

Kompot rabarbarowo-jabłkowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
rabarbar 3 sztuk
jabłka 2 sztuk
cukier według uznania
cytryna 1 sztuk
cukier waniliowy 1 porcja
Wykonanie:
Rabarbar myjemy i nie obierając kroimy na niewielkie kawałki. Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki razem ze skórką. Cytrynę polewamy wrzątkiem, obieramy ze skóry i samą skórę wrzucamy do owoców. Zalewamy ok 3ema litrami wody, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Gotujemy aż owoce się rozpadną, cedzimy i wyrzucamy(lub zjadamy)rozgotowane owoce.
Smacznego!
Autor: Izka
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8510/Kompot-rabarbarowo-jablkowy