Wykonanie
« Powrót  Opis:Przepis na
baranka do małej formy.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
masło 10 dekagramów
cukier puder 10 dekagramów
mąka ziemniaczana 15 dekagramów
jajka 2 sztuk
mleko 1/4 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychWykonanie:
Masło utrzeć,dodać
cukier,
potem kolejno:ubite
jajka,
cukier waniliowy,
mąkę,
mleko i na końcu
proszek do pieczenia.Wymieszać masę i przełożyć ją do natłuszczonej i wysypanej
tartą bułką formy na
baranka,na wysokość ok.2/3 foremki.Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.Po upieczeniu i ostudzeniu posypać
cukrem pudrem.Autor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: