ßßß Cookit - przepis na Baranek wielkanocny

Baranek wielkanocny

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Przepis na baranka do małej formy.
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 10 dekagramów
cukier puder 10 dekagramów
mąka ziemniaczana 15 dekagramów
jajka 2 sztuk
mleko 1/4 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Masło utrzeć,dodać cukier,potem kolejno:ubite jajka,cukier waniliowy,mąkę,mleko i na końcu proszek do pieczenia.
Wymieszać masę i przełożyć ją do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy na baranka,na wysokość ok.2/3 foremki.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Autor: Lusia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8173/Baranek-wielkanocny