ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony ekspresowy 1 sztukbotwinka pęczek 1 sztukmarchewka 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychogórek zielony 1 sztukrzodkiewka 4 sztukposiekany szczypiorek 1 łyżek stołowychposiekany koperek 1 łyżek stołowychnatka piepruszki posiekana 1 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkijogurt naturalny 500 mililitrówsól według uznaniapieprz według uznaniacukier według uznaniasok z cytryny według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną botwinkę i marchewkę pokroić i podsmażyć na maśle, podlać 1/2 szklanki wody. Dusić ok. 10 minut. ogórek i rzodkiewki pokroić w plasterki, a czosnek rozdrobnić. Barszcz rozpuścić w 1 litrze gorącej wody, połączyć z botwinką, marchewką, ogórkiem i rzodkiewką, dodać czosnek i zieleninę. Połączyć z jogurtem, doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: