ßßß Cookit - przepis na Bruschetta z bakłażanem i papryką

Bruschetta z bakłażanem i papryką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
kromki bruschetty 8 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bakłażan mały 1 sztuk
papryka czerwona mała 1 sztuk
cebula czerwona 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa z oliwek według uznania
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
oregano według uznania
Wykonanie:
Bakłażana, paprykę i cebulę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę i roztarty czosnek, wsypać szczyptę soli, mieszając smażyć 0k. 3 minuty. Dodać bakłażan i wymieszać, a po ok. 5 minutach wsypać paprykę i smażyć całość kilka minut. następnie dodać koncentrat pomidorowy, wsypać oregano, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i przez chwilę dusić.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek z masłem i zrumienić kromki bruschetty z obu stron, wyłożyć je na talerz i na każdej położyć uprzednio przygotowane nadzienie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kanapki weg.
Kuchnia Włoska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4467/Bruschetta-z-baklazanem-i-papryka