ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoananasy konserwowe w plastrach 1 puszkaolej według uznaniacukier puder według uznaniamąka 150 gramówproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychjajka 2 sztuksok z ananasa według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do przesianej maki dodać szczyptę soli, proszek do pieczenia, sok ananasowy oraz jajka. dobrze wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.W cieście zanurzać osączone plastry ananasa i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: