ßßß Cookit - przepis na Ananasowe racuszki

Ananasowe racuszki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ananasy konserwowe w plastrach 1 puszka
olej według uznania
cukier puder według uznania
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
sok z ananasa według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Do przesianej maki dodać szczyptę soli, proszek do pieczenia, sok ananasowy oraz jajka. dobrze wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
W cieście zanurzać osączone plastry ananasa i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Powyżej 1 roku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12900/Ananasowe-racuszki