Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ananasy konserwowe w plastrach 1 puszka
olej według uznania
cukier puder według uznania
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
sok z ananasa według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do przesianej
maki dodać szczyptę
soli,
proszek do pieczenia,
sok ananasowy oraz
jajka. dobrze wymieszać. Ciasto powinno
mieć konsystencję gęstej
śmietany.W cieście zanurzać osączone plastry
ananasa i smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: