« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 150 gramówbiszkopty 200 gramówżelatyna 8 łyżek deserowychserekmascarpone 300 gramówtwarożek 250 gramówcukier 100 gramówcukier 2 łyżek stołowychsok z cytryny 75 mililitrówaromat waniliowy 1 sztukSok z żurawiny 175 mililitrówśmietana kremowa 200 gramówczekoladki raffaello 200 gramówżurawina mrożona 50 gramówpralinki różowe 50 gramówWykonanie:Pokruszone biszkopty wymieszać z rozpuszczonym masłem. Masę biszkoptową (2 łyżki odłożyć) przełożyć na spód małej tortownicy posmarowanej olejem. Docisnąć i wstawić na 30 minut do lodówki.Utrzeć twarożek z mascarpone, 100g cukru, sokiem cytrynowym, aromatem waniliowym i 125 ml soku żurawinowego. W letniej wodzie rozpuścić żelatynę i połączyć z odrobiną masy serowej, a potem wymieszać z pozostała masą, schłodzić. Kremówkę ubić i dodać do tężejącego kremu serowego.Raffaello (9 sztuk odłożyć) rozłożyć na spodzie ciasta, a na nich umieścić masę serową i wstawić na 60 minut do lodówki.Żurawinę zagotować z 2 łyżkami cukru i 50 ml soku żurawinowego. Przestygniętym syropem ozdobić tort i udekorować ciastembiszkoptowym, raffaello oraz pralinkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: