Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 200 gramów
biszkopty podłużne 44 sztuk
truskawki 500 gramówlistki
żelatyny 3 sztuk
serek mascarpone 500 gramów
twarożek 500 gramów
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
śmietana kremowa 200 gramów
kakao według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Wałkiem rozgnieść w woreczku 24
biszkopty i zagnieść z roztopionym, ostudzonym
masłem. Spód średniej tortownicy posmarowanej
olejem wyłożyć masą i wstawić na 15 minut do lodówki.Oczyszczonych 8
truskawek odłożyć, a resztę ułożyć na spodzie ciasta, szpicami do góry.
Żelatynę namoczyć. 6
biszkoptów pokroić na małe kawałki. Oba
serki utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym. Odciśniętą
żelatynę rozpuścić, wymieszać z 2 łyżkami kremu i dodać do pozostałego kremu, schłodzić. Ubić
śmietanę z
cukrem waniliowym i razem z pokrojonymi
biszkoptami dodać do tężejącej masy serowej. Na
truskawki w tortownicy wyłożyć krem, wyrównać i wstawić na 3 godziny do lodówki.Zdjąć obręcz tortownicy. Na pół przełamać 14
biszkoptów i ułożyć równo wokół brzegów
tortu, lekko docisnąć. Wierzch
tortu posypać obficie
kakao i udekorować pozostałymi, przekrojonymi
truskawkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: