Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada gorzka 50 gramów
masło 100 gramów
jajka 3 sztuk
cukier 300 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
serek homogenizowany 500 gramów
kakao 1 łyżek stołowych
mąka tortowa 150 gramów
twarożek 250 gramówlistki
żelatyny 5 sztuk
truskawki 1 kilogramów
śmietana kremowa 200 gramówWykonanie:W kąpieli
wodnej rozpuścić połamana
czekoladę. Utrzeć
jajka z 250g
cukru i
sola, dodać masę
czekoladową oraz
kakao. Wymieszać z przesianą
mąką. Przełożyć ciasto do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 30 minut w 175 stopniach, ostudzić.Oczyszczonych 100g
truskawek zmiksować z łyżką
cukru, kilka odłożyć do dekoracji, a pozostałe ułożyć na spodzie ciasta szpicami do góry. Rozpuszczony 1 listek
żelatyny wymieszać z
owocami zmiksowanymi. Utrzeć
serek oraz
twarożek z 50g
cukru. Rozpuszczone 4 listki
żelatyny połączyć z masą
serową. Ubić kremówkę i wymieszać z masa. Rozłożyć krem
serowy na truskawkach, a na nim umieścić mus
truskawkowy i rozetrzeć widelcem w zygzaki. Wstawić na 60 minut do lodówki. Udekorować
truskawkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: