Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 150 gramów
cukier 125 gramów
wafle suche 200 gramów
twarożek 1 kilogramów
serek mascarpone 500 gramów
śmietana kremowa 300 gramówlistki
żelatyny 6 sztuk
truskawki 350 gramów
czekolada gorzka 100 gramów
kako 1 łyżek stołowychrurki
waflowe według uznaniaWykonanie:Pokruszone
wafle wymieszać z roztopionym
masłem. Masa wyłożyć średniej wielkości tortownicę posmarowana
olejem i wstawić na 30 minut do lodówki.Utrzeć
twaróg z
mascarpone i
cukrem. Podzielić krem na 3 równe części. Ubić 150g kremówki i schłodzić. Namoczyć
żelatynę. 250g oczyszczonych
truskawek zmiksować i połączyć z 1/3 kremu. Odciśnięte 3 listki
żelatyny rozpuścić i wymieszać z masą
truskawkową.. Do kremu dodać 1/3 ubitej
śmietany. Rozsmarować krem na
waflowym spodzie i wstawić na 30 minut do lodówki.Odciśnięte, rozpuszczone 2 listki
żelatyny wymieszać z drugą częścią kremu. Wymieszać z 1/3 ubitej
śmietany i rozsmarować na kremie
truskawkowym. Ponownie wstawić na 30 minut do lodówki. Połamana
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej i razem z
kakao dodać do pozostałej części kremu. Odcisnąć, rozpuścić resztę
żelatyny, połączyć z kremem i pozostałą
śmietaną. Masę rozsmarować na
białym kremie i chłodzić 2 godziny.Ubić 150g kremówki i udekorować tort
bitą śmietana, oraz
truskawkami i rurkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: