ßßß Cookit - przepis na Serowy tort mokka

Serowy tort mokka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kawa rozpuszczalna espresso 4 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
masło 125 gramów
cukier 100 gramów
biszkopty 200 gramów
żelatyna 8 łyżek deserowych
cukierki czekoladowe 125 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremowa 500 gramów
twaróg 600 gramów
Wykonanie:
Wymieszana kawę z kakaem zalać 4 łyżkami gorącej wody i wymieszać. Pokruszone biszkopty wymieszać z rozpuszczonym masłem. Olejem posmarować spód tortownicy i wyłożyć masą biszkoptową, schłodzić.
100g cukierków posiekać. Twaróg utrzeć z espresso, cukrem, cukrem waniliowym oraz cukierkami. W letniej wodzie rozpuścić żelatynę i połączyć z niewielką ilością kremu serowego, a potem wymieszać z pozostałym kremem. Ubić 300g kremówki i dodać do kremu. Masę rozsmarować na cieście i wstawić na 60 minut do lodówki.
Ubić 200g kremówki i udekorować nią ciasto, schłodzić. Oprószyć 25g posiekanymi cukierkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12819/Serowy-tort-mokka