Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kawa rozpuszczalna espresso 4 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
masło 125 gramów
cukier 100 gramów
biszkopty 200 gramów
żelatyna 8 łyżek deserowych
cukierki czekoladowe 125 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremowa 500 gramów
twaróg 600 gramówWykonanie:Wymieszana
kawę z
kakaem zalać 4 łyżkami gorącej
wody i wymieszać. Pokruszone
biszkopty wymieszać z rozpuszczonym
masłem.
Olejem posmarować spód tortownicy i wyłożyć masą
biszkoptową, schłodzić.100g
cukierków posiekać.
Twaróg utrzeć z
espresso,
cukrem,
cukrem waniliowym oraz
cukierkami. W letniej wodzie rozpuścić
żelatynę i połączyć z niewielką ilością kremu
serowego, a
potem wymieszać z pozostałym kremem. Ubić 300g kremówki i dodać do kremu. Masę rozsmarować na cieście i wstawić na 60 minut do lodówki.Ubić 200g kremówki i udekorować nią ciasto, schłodzić. Oprószyć 25g posiekanymi
cukierkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: