Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
serek mascarpone 800 gramów
cukier 130 gramów
morele 2 sztuk
śmietana kremowa 250 gramów
żelatyna 16 łyżek deserowych
sok pomarańczowy 100 mililitrów
masło 100 gramówaronia 50 gramów
syrop z aroni 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1,5 łyżek stołowychsucharki 125 gramówWykonanie:Utrzeć
serek z
cukrem. 4 łyżeczki
żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie.
Śmietanę ubić i podzielić na 4 części, schłodzić. 200g masy serowej wymieszać z
sokiem pomarańczowym.
Żelatynę połączyć z 3 łyżkami kremu, a
potem z resztą kremu i 1/4 ubitej
śmietany. Formę kwadratową wyłożyć folią spożywczą, rozprowadzić na niej krem, wyrównać i wstawić na 10 minut do lodówki. 4łyżeczki
żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie. Oczyszczone aronie zmiksować i wymieszać z 200g masy serowej.
Żelatynę połączyć z 3 łyżkami kremu, a
potem z pozostałym kremem i 1/4 ubitej
śmietany, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na masę
pomarańczową, wyrównać i wstawić na 10 minut do lodówki. 4łyżeczki rozpuścić w gorącej wodzie. 200g masy serowej wymieszać z
syropem aroniowym i
sokiem z cytryny.
Żelatynę połączyć z 3 łyżkami masy, a
potem z resztą kremu i 1/4 ubitej
śmietany. Wyłożyć na masę aroniową i chłodzić 10 minut w lodówce. 4 łyżeczki
żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie. Umyte
morele naciąć i sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę i wyjąć pestki. Zmiksować i dodać do 200g masy serowej.
Żelatynę połączyć z 3 łyżkami kremu, apotem z pozostałym kremem i 1/4 ubitej
śmietany. Wylać kolejna warstwę na ciasto i schłodzić. Pokruszone sucharki zagnieść z roztopionym
masłem i wyłożyć na masę
morelową, lekko docisnąć. Wstawić do lodówki na 2h. Przed podaniem odwrócić ciasto tak, aby krem był na wierzchu i pokroić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: