Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak wędzony 250 gramów
ziemniaki 4 sztuk
burak czerwony 1 sztuk
jajka 4 sztuk
orzechy włoskie 2 łyżek stołowych
majonez 300 gramów
granaty 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzone pokroić w niewielką kostkę. Wyszorowany
burak ugotować. Ostudzony obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Mięso kurczaka pociąć na nieduże kawałki. Ugotowane na twardo, obrane
jajka pokroić w kosteczkę.
Orzechy posiekać.
Ziemniaki ułożyć na dnie dużego talerza, wierzch posmarować
majonezem. Na ziemniakach układać warstwowo i przekładać
majonezem: starty
buraczek, wędzony
kurczak, pokrojone
jajka i
orzechy. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnie oprószyć
solą oraz
pieprzem i udekorować ziarenkami
granatu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: