« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomieszanka mrożonych owoców morza 600 gramówczosnek 1 ząbkiolej 2 łyżek stołowychseler naciowy 100 gramówmarchewka 2 sztukocet winny 3 łyżek stołowycholiwa 1 łyżek stołowychmusztarda Dijon 1 łyżek stołowychsos worcester 1 łyżek stołowychtabasco według uznaniacykoria 1 sztukcytryna 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Na sitku przelać wrzątkiem owoce morza, osączyć.Oczyszczony czosnek posiekać. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić owoce morza oraz czosnek. Mieszając, smażyć 3 minuty, ostudzić.Oczyszczoną marchewkę oraz seler pokroić w plasterki. Przełożyć do salaterki i dodać owoce morza. Doprawić do smaku solą, pieprzem, tabasco, sosem worcester, octem oraz oliwą. Wymieszać wstawić do lodówki.Oczyszczone listki cykorii fantazyjnie wyłożyć na 4 talerze. Na liściach umieścić po porcji sałatki. Wyszorowana cytrynę pokroić na cząstki i udekorować nimi sałatkę. Podawać z białym pieczywem oraz kieliszkiem dobrze schłodzonego białego wytrawnego wina.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaOwoce morzaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: