Wykonanie

Błyskawiczne i pyszne danie dla wszystkich wielbicieli
owoców morza!Składniki: (5-7 porcji)30-40 sztuk
krewetek tygrysich (najlepiej surowych, w brzydkim szarym kolorze; świeżych lub mrożonych)marynata:4 łyżki
oliwy1-3 łyżeczki
sosu tabasco1-2 ząbki
czosnku (przeciśnięte)
sól i
pieprzdodatkowo:patyczki do szaszłykówósemki
cytryn do podania

Wykonanie:
Krewetki rozmrozić w letniej wodzie, przepłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Oprószyć
solą i
pieprzem.W misce wymieszać składniki marynaty i włożyć
krewetki. Wymieszać i odstawić do lodówki na pół godziny.Wyjmować
krewetki z marynaty i nadziewać na patyczki.* Kłaść na gorącym grillu (najlepiej na aluminiowych tackach) i piec do czasu aż nabiorą pięknego różowego koloru.*Uwaga: Dużo łatwiej jest grillować po kilka
krewetek nadzianych na patyczki niż pojedyncze sztuki. Nawet jeśli są one w pancerzykach i przed zjedzeniem trzeba je najpierw zdjąć z patyczków i obrać.Podawać od razu z ulubioną
sałatką. Dobrym dodatkiem będzie także prezentowany wcześniej sos z
sera feta.Smacznego