Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata lodowa 1 sztuk
jajka (ugotowane)2 sztuk
szczypiorek 0,5 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek zielony 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
majonez 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 3 łyżek stołowych
koperek 0,5 pęczek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo, obrane
jajka pokroić w grubą kostkę. Oczyszczoną, osuszona
sałatę porwać na kawałki. Sparzone obrane
pomidory każdy pociąć na 8 cząstek. Oczyszczonego
ogórka pokroić w półplasterki. Oczyszczone
rzodkiewki pokroić w plasterki. Opłukany
koperek oraz
szczypiorek posiekać.Wymieszać
majonez z
jogurtem oraz
koperkiem, doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
cukrem.Do salaterki przełożyć składniki sałatki, polać sosem, wymieszać i posypać
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: