ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoBorowiki 250 gramówoliwa 1 łyżek stołowychmarchewka 250 gramówpietruszka 250 gramówseler 250 gramówwoda 1 szklanekpapryka zielona 250 gramówcebula 250 gramówpomidory 250 gramówśmietana 1 szklanekmąka 1 łyżek deserowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone grzyby wrzucić do rondla na rozgrzana oliwę, mieszając, podsmażyć. Dodać oczyszczoną startą marchew, pietruszkę oraz seler, a po chwili dolać szklankę wody i dusić 7 minut pod przykryciem. Dorzucić oczyszczoną posiekana paprykę, cebulę oraz pomidory i dusić jeszcze ok. 13 minut. Wymieszać śmietanę z mąka, dodać do potrawy i wymieszać. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać leczo gorące, posypane posiekana natką, z ziemniakami lub makaronem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: