ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaślaki 500 gramówolej 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukmąka 100 gramówmleko 0,75 szklanekjajka 4 sztukbułka tarta 3 łyżek stołowychsos sojowy 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Zdjąć skórkę z grzybów i poszatkować je. Oczyszczoną, posiekana cebule usmażyć na połowie oleju, dodać grzyby i usmażyć. Z reszty oleju oraz maki zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować. Grzyby z cebula zmielić i wymieszać z przestudzona zasmażką. Wbić żółtka, mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Ubić białka na sztywna pianę i wymieszać z połową bułki tartej. Połączyć z masą grzybową. Przełożyć masę do natłuszczonej, wysypanej bułka tarta formy. Wyrównać i gotować na parze 60 minut. Podawać ostygniętą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: