ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z borowików

Carpaccio z borowików

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
Borowiki 300 gramów
rukola 0,5 szklanek
ocet 2 łyżek stołowych
oliwa 0,25 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone grzyby obgotować 3 minuty w osolonym wrzątku. Ostudzone pokroić na cieniutkie plasterki. oczyszczoną rukolę ułożyć na półmisku, a na niej ułożyć plastry grzybów.
Ocet wymieszać z oliwą oraz z odrobiną soli oraz pieprzu i polać grzyby na półmisku. Można też posypać płatkami parmezanu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12357/Carpaccio-z-borowikow