Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
rukola (pojemnik)1 sztuk
truskawki 2 szklanek
oliwa z oliwek 6 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 1 szczyptalistki
melisy według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Rukolę oraz
truskawki oczyścić i osuszyć. Listki
rukoli wrzucić do salaterki, dodać
truskawki pokrojone na połówki lub ćwiartki.
Oliwę wymieszać z
sokiem z cytryny,
octem,
pieprzem oraz z
ziołami. Tym sosem polać
sałatkę i dokładnie wymieszać. Udekorować listkami
melisy. Podawać jako przekąskę lub dodatek do
mięs pieczonych na grillu.Uwagi:
Rukolę można zastąpić
sałatą kędzierzawą, a
melisę miętą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: