ßßß Cookit - przepis na Szparagi z truskawkami

Szparagi z truskawkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szparagi zielone 300 gramów
truskawki 300 gramów
płatki migdałowe 1 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
rukola 100 gramów
pieprz zielony marynowany 2 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone szparagi włożyć do osolonego wrzątku na 2 minuty. Odcedzone przełożyć do pojemnika z zimna wodą i kostkami lodu, aby zachowały zielony kolor. Ochłodzone pędy pokroić wzdłuż na połówki. Oczyszczone truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki. Migdały uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Rukolę oczyścić, osaczyć.
Utrzeć ocet z odrobina soli oraz pieprzu, wymieszać z oliwą oraz zielonym pieprzem.
Wymieszać truskawki ze szparagami oraz rukolą i rozłożyć do 4 salaterek. Polać sosem z zielonym pieprzem i posypać uprażonymi płatkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12502/Szparagi-z-truskawkami