Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi zielone 300 gramów
truskawki 300 gramów
płatki migdałowe 1 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
rukola 100 gramów
pieprz zielony marynowany 2 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
szparagi włożyć do osolonego wrzątku na 2 minuty. Odcedzone przełożyć do pojemnika z zimna
wodą i kostkami
lodu, aby zachowały zielony kolor. Ochłodzone pędy pokroić wzdłuż na połówki. Oczyszczone
truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki.
Migdały uprażyć na suchej patelni, ostudzić.
Rukolę oczyścić, osaczyć.Utrzeć
ocet z odrobina
soli oraz
pieprzu, wymieszać z
oliwą oraz
zielonym pieprzem.Wymieszać
truskawki ze
szparagami oraz
rukolą i rozłożyć do 4 salaterek. Polać sosem z
zielonym pieprzem i posypać uprażonymi
płatkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: