Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
marchewka 2 sztuk
seler naciowy 2 łodygagicz cieleca z kością 1 kilogramów
mąka według uznania
oliwa 4 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowychlistki
tymianku według uznania
wino białe 0,5 szklanek
bulion 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sparzone
pomidory obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Oczyszczony
czosnek oraz
cebule posiekać. Oczyszczoną
marchewkę oraz
seler pokroić w kostkę. Pociętą na kawałki gicz oprószyć
sola oraz
pieprzem, obtoczyć w
mące, obsmażyć
mięso na gorącej
oliwie i wyjąć z garnka. Do garnka wrzucić
masło,
cebulę,
seler oraz
marchew i podsmażyć. Dodać
czosnek i
tymianek. Po chwili dodać
pomidory, wlać
wino i
bulion, doprawić do smaku i zagotować. Z powrotem do garnka włożyć
mięso i wstawić do piekarnika na ok. 90 minut. Piec, aż
mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Jeśli
sos jest zbyt rzadki odparować go na dużym ogniu. Podawać z gnocchi lub risotto.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: