Składniki1 cebula1 marchewka,4 ząbki czosnku5 pomidorów1 puszka ciecierzycy3 szklanki bulionu2 szklanki makaronuświeży tymianekoliwa do smażeniasól, pieprzSposób przygotowaniaW rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, pokrojoną w słupki marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany tymianek i smażyć aż cebula się zeszkli.Dodać ciecierzycę i pomidory oraz wlać bulion. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie odlać 3 szklanki zupy do osobnego naczynia. Zmiksować blenderem całą zupę aż powstanie gładka masa.Wlać z powrotem 3 szklanki odlanej wcześniej zupy, wrzuć makaron i gotować aż makaron będzie al dente (8-10 minut). Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać posypane listkami tymianku i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL