ßßß Cookit - przepis na Jagnięcina z marchewką

Jagnięcina z marchewką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
czosnek 4 ząbki
cebula 2 sztuk
goździki 3 sztuk
udziec jagnięcy bez kości 1 kilogramów
masło sklarowane 3 łyżek stołowych
bulion 450 mililitrów
wino białe 200 mililitrów
marchewki ( małe)400 gramów
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną 1 cebulę naszpikować goździkami. Drugą cebulę pokroić w cząstki. Umyte, osuszone mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć solą oraz pieprzem i podsmażyć na sklarowanym maśle, i razem z cebulą umieścić w naczyniu żaroodpornym. Wlać 350 ml bulionu i piec ok. 4 godziny w 100 stopniach, co jakiś czas podlewając winem.
Oczyszczone marchewki przekroić wzdłuż na pół i dusić 5 minut na 2 łyżkach masła. Wlać 100 ml bulionu i gotować jeszcze 3 minuty. Doprawić solą oraz pieprzem.
Wyjęte mięso odstawić w ciepłe miejsce. Sos z pieczenia zagotować z niewielka ilością wody, przetrzeć przez sito, doprawić sola oraz pieprzem. Pokrojone mięso razem z marchewkami ułożyć na talerzach i posypać natką. Sos [podawać osobno. Dodatkiem mogą być pokrojone w kostkę ziemniaki ugotowane w bulionie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12220/Jagniecina-z-marchewka