Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 4 ząbki
cebula 2 sztuk
goździki 3 sztuk
udziec jagnięcy bez kości 1 kilogramów
masło sklarowane 3 łyżek stołowych
bulion 450 mililitrów
wino białe 200 mililitrów
marchewki ( małe)400 gramów
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną 1
cebulę naszpikować
goździkami. Drugą
cebulę pokroić w cząstki. Umyte, osuszone
mięso natrzeć rozgniecionym
czosnkiem, oprószyć
solą oraz
pieprzem i podsmażyć na sklarowanym
maśle, i razem z
cebulą umieścić w naczyniu żaroodpornym. Wlać 350 ml
bulionu i piec ok. 4 godziny w 100 stopniach, co jakiś czas podlewając
winem.Oczyszczone
marchewki przekroić wzdłuż na pół i dusić 5 minut na 2 łyżkach
masła. Wlać 100 ml
bulionu i gotować jeszcze 3 minuty. Doprawić
solą oraz
pieprzem.Wyjęte
mięso odstawić w ciepłe miejsce. Sos z pieczenia zagotować z niewielka ilością
wody, przetrzeć przez sito, doprawić
sola oraz
pieprzem. Pokrojone
mięso razem z
marchewkami ułożyć na talerzach i posypać
natką. Sos [podawać osobno. Dodatkiem mogą być pokrojone w kostkę
ziemniaki ugotowane w
bulionie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: